Eläinsairaalat

Mikä on eläinsairaala?

Sairaala on yleisesti totuttu näkemään paikkana, jossa hoidetaan ihmisiä ja heidän sairauksiaan. Sairaalassa annetaan hoitoa, tehdään leikkauksia sekä suoritetaan useita sairauksia ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä. Nykyään enää vain harva henkilö yllättyy kuullessaan, että myös eläimille on olemassa omat sairaalansa niin kotimaassa kuin myös ulkomailla. Eläinsairaalassa hoidetaan yleisesti lemmikkieläimiä, kuten kissoja, koiria, pupuja, lintuja ja erilaisia liskoja. Eläinsairaalassa voidaan hoitaa myös isompia eläimiä, kuten hevosia. Suomessa yliopistollinen eläinsairaala sijaitsee Helsingin Viikin kaupunginosassa. Siinä yhdistyvät sekä Pieneläinsairaala että Hevossairaala. Saaren Eläinklinikalla Mäntsälässä taas hoidetaan tuotantoeläimiä, sillä siellä sijaitsee tunnettu Tuotantoeläinsairaala.

Eläinsairaalassa eläimet hoidetaan perusteellisesti terveeksi ja sekä eläinsairaaloiden että erilaisten eläinklinikoiden tarve kasvaa koko ajan. Lemmikeille tehdään nykyään melkein kaikkia samoja hoitoja kuin ihmisillekin, mutta elinsiirtoja ei lemmikeille suoriteta. Hengityskonehoitoja, joiden avulla pidetään yllä elintoimintoja ei myöskään eläimille tehdä.

Ihmiset kohtelevat nykyään lemmikkejään aivan kuten muitakin perheenjäseniä ja lemmikit tuodaan nykyään lääkärin vastaanotolle niin pienen kuin isommankin vaivan hoitamiseksi. Niin pieneläinten, hevosten kuin myös tuotantoeläinten hoitoa on yleensä seuraamassa monia eläinlääketieteen opiskelijoita.

Päivystyskäynnit ja lyhyet peruskäynnit

Eläin on lemmikki ja rakas perheenjäsen, jonka hyvinvointiin kannattaa sijoittaa. Tessin.fi -palvelussa voit sijoittaa kiinteistöihin, kuten maatiloihin, joissa eläimet asuvat.

Jokaisella Suomen eläinklinikalla, kuten myös eläinsairaalassa annetaan hoitoa kaikenlaisiin eläimiä koetteleviin vaivoihin ja sairauksiin. Suurin osa käynneistä on viime vuosina ollut lyhyitä peruskäyntejä, mutta sairaalahoitoa vaativat käynnit yleistyvät jatkuvasti. Nykyään eläimen hyvinvointi ja siihen panostaminen on jokaiselle eläinten omistajalle hyvin tärkeä seikka.

Eläinsairaala tarjoaa monipuoliset palvelut lemmikkieläimille

Eläinsairaala hoitaa kaikenkokoisten lemmikkien sekä tuotantoeläinten vaivat huolella ja ammattitaidolla alusta loppuun. Särkeekö lemmikin hampaita tai onko suu turvonnut? Ei hätää, sillä eläinsairaalassa lemmikki saa parhaan mahdollisen hammashoidon tarvittavine kuvauksineen. Tavallisten rutiinitoimenpiteiden lisäksi lemmikki saa apua melkein vaivaan kuin vaivaan. Eläinsairaalassa hoituvat niin pienet kuin suuremmatkin vaivat.

Monenlaiset ultraääni- ja röntgentutkimukset, laboratoriokokeet,

ortopediapalvelut ja kirurgiset toimenpiteet ovat saatavilla kaikenkokoisille lemmikeille. Eläinsairaaloissa tarjolla oleva suomalainen eläinlääkintähuolto on alansa huippua.

Eläintenhoitoa valvotaan Suomessa todella hyvin ja asianmukaisesti. Suomessa AVI, eli tutummin Aluehallintovirasto valvoo, ohjaa ja seuraa tarkoin koko eläinlääkintähuoltolain noudattamista ja tarvittavaa täytäntöönpanoa. Mitä eläinlääkintähuolto sitten käytännössä tarkoittaa eläinklinikat- ja sairaalat huomioon ottaen? Ammattitaitoiseen eläinlääkintähuoltoon kuuluu lyhyesti sanottuna kaikki oleellinen eläinten sairauksien ehkäisy, terveydenhuolto ja muu eläinlääkärin antaman avun piiriin kuuluva toiminta. Eläinlääkintähuoltoon kuuluu aina myös eräs tärkeä osa, eli eläinsuojelu sekä elintarvikehygienian valvonta.

Eläinten ammattitaitoinen hoito ja lääkintähuolto ulottuu aina myös tuotantoeläimiin. Tuotantoeläinten sairauksien hoito- ja ennaltaehkäisy kuuluvat päivittäisiin eläinsairaalan tarjoamiin palveluihin tuotantoeläimiin erikoistuneilla eläinklinikoilla. Eläinsairaalan lääkärit käyvät

tarvittaessa myös tuotantotiloilla eläimen sairastuttua.

Eläinlääkintähuolto on kehittynyt ajan saatossa paremmaksi. Korkean teknologian avulla suunnitellut laitteistot ja eläinlääkintämenetelmät mahdollistavat parhaan hoidon jokaiselle eläimelle lemmikeistä tuotantoeläimiin. Digitaaliset röntgenlaitteistot, erilaiset tähystytslaitteet, ultraäänilaitteet ja laaja valikoima hammashuoltoon tarkoitettuja välineitä ovat nykypäivää. Eläimille saadaan milloin vain

suoritettua tähystysleikkauksia ja sterilisaatioita, luukirurgia toimenpiteitä ja hammasoperaatioita.

Laboratoriotutkimukset auttavat saamaan selville sairauden kuin sairauden. Laboratoriotutkimuksista voidaan mainita muun muassa peruselinarvot, elektrolyytit, laaja verenkuva, tulehdusarvot, kilpirauhashormoniarvot, hyytymistekijät, koirien veriryhmämääritykset ja varsojen vasta-ainetason määritykset.

wildfire