Eläinsairaala hoitaa lemmikin parhaaseen kuntoon

Eläinsairaalassa rakkaat lemmikit saavat aina parasta mahdollista hoitoa. Asiantuntevia eläinklinikoita- ja sairaaloita löytyy joka puolelta Suomea. Keskitytään seuraavaksi pieneläinten ja erityisesti koiran hoitoon suomalaisissa eläinsairaaloissa. Artikkelissa myös muutamia neuvoja siitä, miten koiran huonon yleiskunnon voi tunnistaa, ja minkälaisia makupaloja koiralle ei saa tarjota.

Eläinsairaalassa suoritetun ammattitaitoisen toimenpiteen jälkeen koira paranee usein ripeää tahtia. Omistajan hellä ja asiantunteva hoito auttaa asiaa ja lemmikistä tulee jälleen iloinen ja elämästään nauttiva perheenjäsen.

Värikkäät eläin- ja kukkatapetit kruunaavat kaiken

Terveen lemmikin, eli arvostetun perheenjäsenen kunniaksi voi kodin seinät sisustaa vaikka hienolla eläintapetilla. Jos perheenäidillä on samanaikaisesti kevätsiivous menossa, voivat suloiset kukkatapetit saada lisää intoa vaikkapa uuteen, keväällä yleiseen sisustusbuumiin. Tapettien kuvia ja malleja voi kätevästi katsoa verkossa kotitapetti.fi -verkkosivulla.

Jos perheessä on lapsia, lapset ilahtuvat varmasti ihanista, värikkäistä eläinkuvioista seinällä. Illalla nukkumaan mennessä tai aamulla herätessä on turvallista katsahtaa seinällä näkyviin lempeisiin eläinten kuviin. Eläintapeteista löytyvät suloinen panda, komea hirvi, hienot koirat-, kissat-, akvaariokalat-, ja hevoset.

Perheen äiti kuitenkin pitää takuuvarmasti upean värikkäistä tai hempeän romanttisista kukkatapeteista. Kauniit ja jokaiseen kotiin sopivat kukkatapetit näyttävät hienoilta olohuoneessa-, kodinhoitohuoneessa ja makuuhuoneessa. Vain taivas on rajana kun koko perhe saa tapettivalinnoissaan toteuttaa itseään. Verkossa toimiva kotitapetti.fi -verkkokauppa tarjoaa ostajalle parasta mahdollista laatua sekä ilmaisen että nopean toimituksen.

Korkealuokkaiset eläinsairaalat Suomessa

 • Viikin Yliopistollinen Pieneläinsairaala

Yliopistollinen Eläinsairaala palvelee asiakkaitaan vuoden jokaisena päivänä. Ajanvarausajan pieneläinklinikalle voi varata mistäpäin Suomea tahansa. Jatkotutkimuksiin lemmikit saapuvat aina lääkärin lähetteellä. Pieneläinsairaala sijaitsee Helsingin Viikissä osoitteessa Koetilantie 2. Sairaala palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden.

 • Keski-Suomen Eläinklinikka

Keski-Suomessa sijaitseva pieneläinklinikka on palvellut jo vuosia lemmikkejä “kissan päivinä ja koiran ilmoilla”. Pieneläinklinikalla lemmikki saa hoitoa moniin oireisiin ja sairauksiin. Lemmikkiä voidaan hoitaa esimerkiksi hammaskivun, nivelrikon, allergioiden, yskän, epilepsian, painonhallinnan, penikkataudin, rabieksen, ontumisen, oksentelun, sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen tai kilpirauhasen sekä haiman että maksan toimintahäiriöiden vuoksi. Keski-Suomen Eläinklinikka löytyy osoitteesta Kirrinpolku 4, Jyväskylä.

 • Evidensia Kouvolan Eläinsairaala

Kouvolassa lemmikit saavat parasta mahdollista hoitoa, sillä Kouvolan Eläinsairaala on toiminut jo yli 30-vuoden ajan. Kouvolan Eläinsairaalassa suoritettavat toimenpiteet ja tietotaito on todellista huippuluokkaa.

Korkealuokkainen sairaala on avoinna ympäri vuorokauden (24/7), sillä jokainen lemmikki halutaan hoitaa juuri silloin, kun lemmikin kunto sitä vaatii. Ei siis ihmekään, että sairaalan asiakasmäärä on jo pitkään ollut valtava, eli vuosittain asiakaskäyntejä kertyy noin 15 000 asiakasta. Laboratorio ja kuvantaminen palvelevat kaikkina vuorokauden aikoina ja lemmikki voi tarvittaessa jäädä myös yöksi sairaalaan tarkkailuun. Evidensia Kouvolan Eläinsairaala sijaitsee osoitteessa Palomäenkatu 54, 45100 Kouvola.

Koiralle vaaralliset ruoka-aineet

 • Suklaa

Lähes jokainen koiran omistaja on joskus kuullut, että suklaa saattaa olla koiralle myrkyllistä. Kaakaojauhe ja kaakaopuun tunnettu alkaloidi nimeltä teobromiini ovat usein syypäitä myrkytysoireisiin.

Koiralle tumma suklaa on vaarallista runsaan kaakaomäärän vuoksi.

Palkitsemiseen koiralle voi tarjota vaikkapa Denta Sticks -tikun tai aitoja täyslihaherkkuja, kuten kalkkunaa, villisikaa, biisonia, kanaa, riistaa tai vaikkapa metsäkaurista.

 • Ksylitoli

Ksylitoli, eli koivusokeri ei ole turvallinen koiran herkku. Ksylitoli saa koiran elimistössä aikaan insuliinin erityksen lisääntymisen. Insuliinin lisääntymisen vuoksi koiran veressä oleva glukoosi laskee voimakkaasti ja koiralla on riski saada hengenvaarallinen hypoglykeeminen shokki.

 • Maito

Laktoosia sisältävä maito saattaa aiheuttaa koiralle ripulia tai vatsavaivoja. Maitoa ei kannata koiralle tarjota, vaan koiralla pitää olla aina raikasta vettä, joka on terveellinen janojuoma.

Milloin eläinlääkäriin koiran kanssa?

Koiran elämässä on tilanteita, jolloin eläinlääkäriin kannattaa heti lähteä. Tutustutaan seuraavaksi sellaisiin akuutteihin tilanteisiin. Lähde heti koiran kanssa lääkäriin, jos seuraavia oireita ilmenee:

 • Vähentynyt aktiivisuus
 • Virtsa ei tule tai sitä tulee liian paljon
 • Ripuli tai oksentelu
 • Lisääntynyt pään kääntely ja ravistelu
 • Epäsäännöllinen hengitystekniikka
 • Outo haju koirassa
 • Lisääntynyt ärtymys ja haukkuminen
 • Päivittäinen aggressiivisuus
 • Kuivat, punoittavat silmät
 • Vaikeudet istua, nousta ja lähteä kävelemään
 • Turvonnut maha ja yllättävä ruokahaluttomuus
wildfire