Esittelyssä Helsingin Yliopistollinen eläinsairaala

Lemmikkieläin on monessa perheessä kunniajäsen. Toisinaan tämä kunniajäsen kuitenkin tarvitsee aivan erityistä hoivaa ja terveydenhoitoa, jolloin perhe joutuu turvautumaan eläinsairaalan

palveluihin. Eläin saattaa sairastua tai loukkaantua, tai sille saattaa tulla erilaisia vaivoja vanhuuden vuoksi. Tällöin eläimelle halutaan tarjota parasta mahdollista hoitoa. Esittelemme tässä artikkelissa yhden parasta mahdollista hoitoa tarjoavan eläinsairaalan: Helsingin Yliopistollisen eläinsairaalan moninaisine palveluineen.

Milloin ja missä Helsingin Yliopistollinen eläinsairaala palvelee?

Helsingin Yliopistollinen eläinsairaala hoitaa pieneläimiä ja sijaitsee Viikissä. Sairaalan osoite on Koetilantie 2. Palvelua on tarjolla ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden. Kyseessä onkin 24/7-palvelu ja tähän sairaalaan hakeudutaan hoitoon myös Helsingin ulkopuolelta. Ajan voi varata numerosta 02941 57201 maanantaista perjantaihin kello 8.15 – 15.30 välisenä aikana. Päivystysaikoja voi varata myös virka-ajan ulkopuolella numerosta 0600 97411.

Jos eläin sairastuu vakavasti tai loukkaantuu onnettomuudessa, voi hoito tulla melkoisen kalliiksi. Tästä syystä onkin hyvä, että eläimen omistaja joko hankkii lemmikilleen vakuutuksen tällaisten yllättävien tilanteiden varalle tai pitää vaikkapa pankkitilillään riittävää vararahastoa, josta voi tarvittaessa ammentaa varoja lemmikin yllättävien kulujen kattamiseksi. Erityisen kalliiksi toimenpiteet tulevat päivystysaikana. Vahinko sen sijaan ei tule kello kaulassa, joten kannattaa varautua siihenkin, että lemmikki voidaan joutua operoimaan päivystysaikana tavallista kalliimmin taksoin.

Näin helleaikaan on tärkeää muistaa, että kissat ja koiratkin saattavat tarvita helteillä aurinkorasvaa, ja että esimerkiksi kuumasta autosta tulee nopeasti hengenvaarallinen pätsi, jonne lemmikkiä ei saa missään tapauksessa jättää yksin! Maalaisjärjen käyttö on tärkeää lemmikin hoidossa sekä onnettomuuksien ja sairauksien ehkäisyssä.

Millaisia palveluja Helsingin Yliopistollinen eläinsairaala tarjoaa?

Sairaalassa on tarjolla ensinnäkin eläinten peruspalveluita, kuten rokotuksia ja terveystarkastuksia sekä tunnistusmerkintöjä. Lemmikille on mahdollista hankkia sairaalan kautta lemmikkipassi, ja se on mahdollista kastroida tai sterilisoida. Kun lemmikin tila on niin vakava, ettei sen elämä ole enää elämisen arvoista, tarjoaa sairaala lemmikille armokuoleman eli eutanasian.

Myös erikoiseläinlääkäripalveluita on tarjolla. Sairaalassa toimii eläinten akupunktioklinikka sekä eksoottisten eläinten klinikka. Sairaalassa tarjotaan eläimille myös fysioterapiaa ja hoidetaan niin iho-, korva- kuin kasvainsairaudetkin. Myös lemmikin omistajan on tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, jotta hän jaksaa huolehtia lemmikistään optimaalisella tavalla. Hyvät ja laadukkaat kengät ovat tärkeä osa omasta hyvinvoinnista huolehtimista, ja suositut Viking kengät ovatkin oivallinen valinta myös aktiiviselle lemmikin omistajalle.

Sairaalasta löytyy myös eläinten käyttäytymisklinikka. Erikoiseläinlääkäripalveluihin kuuluu myös eläinten neurologisten ongelmien eli hermoston sairauksien hoito, eläinten ortopedinen eli tuki- ja liikuntaelinten sairauksien hoito, pehmytosakirurgia, silmäsairauksien hoito, sisätautien hoito sekä sydänsairauksien hoito. Lisäksi sairaalassa on pieneläinten suu- ja hammasklinikka sekä ruokintaklinikka.

Sairaalassa onnistuu myös lemmikin diagnostinen kuvantaminen niin ultraääni-, röntgen- kuin magneettikuvauksin. Myös tietokonetomografiatutkimuksia on mahdollista tehdä. Jos eläin esimerkiksi ontuu tai sillä esiintyy keuhkosairauksia, käytetään röntgenkuvausta usein ensisijaisena kuvantamismenetelmänä pyrittäessä pääsemään selville ongelman syystä. Röntgenkuvauksen avulla voidaan tutkia myös esimerkiksi sitä, onko eläimellä mahalaukun kiertymä tai onko se mahdollisesti niellyt vierasesineen, joka on aiheuttanut sille suolitukoksen. Kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin monipuolinen eläinsairaala, joka tarjoaa lemmikeille hoitoa kaikkina vuorokaudenaikoina, joka päivä!

wildfire